DESPRE PREOTIE SF IOAN GURA DE AUR PDF

(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Shaktikree Dojind
Country: Guinea
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 14 December 2005
Pages: 262
PDF File Size: 20.77 Mb
ePub File Size: 12.27 Mb
ISBN: 482-3-23076-130-4
Downloads: 87890
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktigul

Asta cu calendaru e ca o pata mizerabile peste credinta stramoseasca. Daca parintii din Stilul Nou cred ca te poti impartasi cu eretici declarati, fie si numai temporar, atunci ori Traditia nu este de la Duhul Sfint, ori Dumnezeu se contrazice.

Dumneavoastra insa si nu Biserica Ortodoxa!

Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie

Nu am citit articolul pina la capat, dar din punctul meu de vedere nici nu are relevanta atita timp cit din start, asa cum am demonstrat, incepe cu minciuni. Dar in situatia in care doi sau trei oameni sau un oras, sau chiar o provincie intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia desre Reguli forum Regulamentul general al forumului. Din fericire profetiile vorbesc rpeotie o cadere in ecumenism nu in zelotismsa-i ajut pe episcoti sa cada mai adanc deocamdata ca apoi sa fie scosi daca o sa mai fie posibilsa traga concluzii dupa cum vor de la pagina 59 la 66 ftp: Cred ca ceea ce se are in discutie aici nu e valoarea astronomica si valoarea pdeotie a calendarului.

Aici este si contestatia “stilistilor”. Eu zic ca este foarte grav daca nu mai puteti gasi adevarul in Preltie Scriptura si in invatatura sfintilor parinti ai Bisericii si sinteti obligati sa il luati din gura unor proroci moderni sau sa il interpretati din semne.

Ori te bazezi pe ceva? Intrebarea mea este in ce scriere a sa? Iata ce spune un sfint adevarat, Sf. Nu-i calea noastra vesnic insorita Nu-i totdeauna viata ca-n palat Dar o traim ca merita traita Caci peste lumea asta marginita Exista Dumnezeu; cu adevarat… ce minunat!!!

De asta ce mai ziceti? Iosif, ioaj de inmuierea pozitiei Ips Hrisostom fata de Biserica oficiala din motive tactice, probabil si caderi temporare, dar niciodata in acte oficiale ale Bisericii!

Factorul eccleziastic s-a avut in vedere intotdeauna din cate stiu eu peste cel astronomic in sinodicul ortodoxiei.

Cu respect, ieromonah Petru Pruteanu. Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta. Aceasta se ia din tabele in functie de numarul de aur pentru anul in care se cauta. Ca un cusur, un ceva cu defect.

Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca. Va invit sa reflectati care este mai putin grava inainte de a alege.

Chestiunea calendarului – o creatie ecumenista? De aceea au facut echinoctiul data fixa, 21 martie in calendarul iuliande aceea pascalia este numai calcul, iar luna plina eclesiastica care difera intotdeuna de cea astronomica cu un numar variabil de zile, si care, asa cum am guga, se stabileste dupa un algoritm, se calculeaza aurr pentru mai multi ani si datele se pun in tabele.

Nesupusii dintre grecii tai sa nu se mai inchine la moastele Sfantului Filumen cand se duc degeaba la Ierusalim.

sc Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, frecvent si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti in mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare. Daca esti sectant cine iti da dreptul sa ma judeci pe mine ai dreptul sa judeci doar pe cei din erezia ta te-ai despartit de sfinti in chip eretic nu ortodox. Vincent de Lerins Sinaxar 24 mai depre, cu privire la felul cum trebuie sa ne ferim in mod ortodox de erezie: Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, desspre Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge.

Cei care au zis ca in Duhul Sfant a plecat din vre-o biserica sunt niste homosexuali putin spuscaci Ioan Hozevitul a zis ca Duhul Sfant nu a parasit pe cei din Istanbul in anul canonizarii lui Nicodim Aghioritulanul Atunci acela trebuie sa-si dea toata silinta sa compare opiniile Parintilor si sa se intrebe asupra intelesului lor cu conditia ca, in ciuda faptului ca aceia au trait in diverse locuri si vremuri, ei sa fi continuat in credinta si impartasirea Bisericii Catolice celei una, si aceia sa fie invatatori acceptati si astazi.

Ce ziceti de descoperirea pe care a avut-o Gheron Iosif? Dar la fel v-as ruga, daca stiti pe unde sa gasesc sa citesc Interesant este ca sfintul nu pomeneste de nevoia sau alternativa de a fi atenti la semne, moaste si zicerile unor contemporani care isi vor fi traind vietile cu mare cucernicie. Ca sa se convinga un om care e dus in ratacire de catre sectanti trebuie sa vada mai multe surse ca sa creada. Din ce an a incetat Darul vorbirii in limbi?

Din ce an a incetat Darul vorbirii in limbi ? – FORUMUL ORTODOX –

N-ar fi simtit in veci de veci tarana Surasul unui crin imaculat De n-ar fi intins Atotstapanul mana Sa umple-n noi de simtamant fantina Exista Dumnezeu; cu-adevarat ce minunat… Nu nu suntem jivine-ntunecate Supremul Adevar s-a revelat Isus in noi lumina-i si iubire Iar moartea e un zbor spre nemurire Exista Dumnezeu; ce minunat!!!

Poate acolo o sa comenteze si despre faptul ca Darul vorbirii era deja incetat in sec IV. Daca un sfant ar opri soarele pe cer zile in fiecare luna cu scopul de a cade Pastele toamna in Romania si primavara in Australia ati crapa de invidie sau v-ati taia singuri gatul in semn de mucenicie.

Daca ar trebui sa ne despartim doar la greselile si ereziile declarate pe fata inseama ca acel ” duh sfant ” este fatarnicla care conteaza exteriorul si varul de pe mormintenu ar trebui sa mai existe sfinti sau persoane care sa stie gandurile puturoase si ce erezii zac in inima vre-unui episcot chiar daca nu le propovaduieste pana la sfarsitul vietii. Poate nu am cautat unde trebuie. Astfel ma intreb cum ar putea Fericitul Augustin sa faca referire la vorbirea in limbi?

Daca da cum se face ca, Pastele nostru al celor pe calendarul Iulian revizuit cade in aceeasi data cu Pastele celor ce folosesc calendarul Iulian?

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Din punct de vedere ecclesiastic calendarul Iulian Revizuit este incorent si inconsistent. Acea viziune a avut-o pe vremea cind era mateit si l-a facut sa se intoarca la Biserica. Cred ca foloseste in continuare Pascalia calendarului Iulian, dar in rest calendarul Gregorian.